Διημερίδα με την Lucia D' Angelo

 

Η Lucia D'Angelo είναι ψυχαναλύτρια και ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη. Είναι μέλος της Ψυχαναλυτικής κοινότητας της Καταλωνίας και της Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης της Ισπανίας. Διδάσκει στο Τμήμα Κλινικών Σπουδών της Βαρκελώνης. Η Lucia D'Angelo έχει περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία της passe  και έλαβε τον τίτλο ΑΕ (Αναλύτρια της Σχολής). Άρθρα της σχετικά με την προσωπική της passe τιτλοφορούνται: El Friso de la vida, La fenêtre sur le réel, Le "cri" de Munch et l'interprétation analytique, Un véritable effet d'après-coup.

H Lucia D'Angelo πραγματοποίησε επίσης διδακτορική διατριβή στον Τομέα Ψυχανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 8 με θέμα την έννοια της διαστροφής. Γύρω από αυτό θα περιστραφεί και η δημόσια διάλεξη που θα δώσει στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012. Θα μιλήσει ισπανικά με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά.

 

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 η Lucia D'Angelo θα πραγματοποιήσει, το πρωί, την κλινική παρουσίαση ασθενούς στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο (Γεμέλειος Σχολή 10πμ-1μμ) και, το απόγευμα (οδός Κολοκοτρώνη 3-6μμ), το κλειστό θεωρητικό σεμινάριο με θέμα τις προκαταρκτικές συνεδρίες που απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στην ΑΚΣΠΑ. Αφετηρία του σχολίου της θα είναι το άρθρο του Φρόυντ "Η αρχή της θεραπείας" (1913)

Πληροφορίες: Νασία Λινάρδου, τηλ. 2106420885

 

Η φωτογραφία της αφίσας ανήκει στη Sylvie Romieu, Γαλλίδα φωτογράφο που γεννήθηκε στο Sigean το 1960 και ζει και εργάζεται στη Νότια Γαλλία, στο Portel des Corbières (Aude). Εντάσσεται στη σειρά φωτογραφιών με θέμα "Le tableau de Jo", Disparition 2010 (S 11). Η Sylvie Romieu έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εκθέσεις κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία. Έχει επίσης παρουσιάσει τη δουλειά της και σε ατομικές εκθέσεις. Η τελευταία έκθεσή της φιλοξενήθηκε στο Maison du Chevalier στο Carcassonne, τον Οκτώβριο 2011. Η τέχνη της αναμετριέται πάντα με την αλήθεια της ριζοσπαστικής αντίθεσης ανάμεσα στην ομορφιά και το κακό.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Νέο Βιβλίο

Νέο Βιβλίο