Διημερίδα με την Paola Francesconi

 

 

Η Paola Francesconi είναι ψυχίατρος και ψυχαναλύτρια. Είναι μέλος Ιταλικής Σχολής Λακανικής Ψυχανάλυσης, της Scuola Lacaniana di Psicoanalisi της οποίας είναι αυτή την περίοδο Πρόεδρος. Ζει και εργάζεται στη Bologna.Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά μεταξύ των οποίων "Stili della sublimazione", "Usi psicoanalitici dell'arte", "Sessualità femminile'', "Introduzione alla psicoanalisi contamporanea". Έχει επίσης επιμεληθεί το συλλογικό τόμο Una per una όπου συμμετέχει με εκτενές άρθρο της με τίτλο "Posizioni dell'eccesso nella clinica della femminilità contemporanea" ("Θέσεις υπερβολής στην κλινική της θηλυκότητας σήμερα").

Στην Αθήνα η Paola Francesconi εκτός από τη δημόσια διάλεξη με θέμα τη θηλυκότητα θα εργαστεί με τους εγγεγραμμένους στην ΑΚΣΠΑ πραγματοποιώντας μια κλινική παρουσίαση ασθενούς στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο και παραδίδοντας ένα σεμινάριο στη διάρκεια του οποίου θα σχολιάσει το Α' μέρος του 5ου Σεμιναρίου του Λακάν Τα μορφώματα του ασυνειδήτου που τιτλοφορείται "Οι φροϋδικές δομές του πνεύματος".

 

Η φωτογραφία της αφίσας ανήκει στον Tano D'Amico, Ιταλό φωτογράφο και δημοσιογράφο των εφημερίδων La Reppublica και Il Manifesto. Έκθεσή του φιλοξενείται αυτή την περίοδο στη Ρώμη με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τελευταίου του βιβλίου, Di cosa sono fatti i ricordi. Tempo e luce di un fotografo di srada, Postcart, 2011.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Νέο Βιβλίο

Νέο Βιβλίο