Ημερίδα με τον Daniel και την Maryse Roy 13 και 14 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΚΣΠΑ προσκαλεί τους σπουδαστές της στη

ΔΙΑΛΕΞΗ που οργανώνει

Ο ΚΥΚΛΟΣ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

 

 Ομιλητής ο DANIEL ROY με θέμα : ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, 19.00

 

Auditorium Theo Angelopoulos | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Πολλές είναι οι δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον – από την αναστολή στην διέγερση, από τις μαθησιακές δυσκολίες μέχρι τις μεγάλες γνωστικές ανεπάρκειες. Υπάρχει πάντα κάτι στη συμπεριφορά του παιδιού που θεωρείται «υπερβολικό» ή «ελλειμματικό»: υπερκινητικό, βίαιο, απών, αφηρημένο…

Δεν είναι περίεργο που το σχολικό περιβάλλον, προορισμένο για να υποδεχτεί το παιδί, αποτελεί τόπο τόσων προβλημάτων για τόσα παιδιά; Τι μας διδάσκουν τα παιδιά σχετικά με τη θέση που παίρνει το σχολείο για εκείνα αλλά και για τη θέση τους μέσα στο σχολείο.

Συνδιοργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής.

 

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, 9.30 - 11.30

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μελέτη περιπτώσεων

Αίθουσα Giselle Vivier | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Εργαστήριο στα γαλλικά υπό την επιμέλεια του Ντανιέλ Ρουά. Απευθύνεται μόνο σε γαλλόφωνους καθηγητές, γονείς και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας. 

Πληροφορίες και εγγραφές για το εργαστήριο: sce@ifa.gr.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΣΠΑ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, 12:00-18:00

Σεμινάριο ψυχαναλυτικής κλινικής με παιδιά υπό την καθοδήγηση του Daniel και της Maryse Roy. Σύντομες διαλέξεις από τους δύο ομιλητές με θέμα: Αποχωρισμός. Ερωτήσεις θα υποβάλλουν οι Σ. Θεοδωροπούλου, Ε. Κουκούλη, Β. Πρωτοπαπαδάκη, Στ. Στελετάρη και Δ. Τόγια που εργάζονται με παιδιά.

Daniel Roy: Ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου, Δ/ντης του Ινστιτούτου του παιδιού και Διδάσκων στο κλινικό Τμήμα του Bordeaux.

Maryse Roy: Ψυχίατρος, ψυχαναλύτρια, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου, Διευθύντρια παιδοψυχιατρικού Τμήματος στο Νοσοκομείο του Bordeaux.

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Νέο Βιβλίο

Νέο Βιβλίο