Διημερίδα με τη Nathalie Jaudel

Η δεύτερη διημερίδα της ΑΚΣΠΑ για την περίοδο 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί με την Nathalie Jaudel, Γαλλίδα ψυχαναλύτρια και μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου 2016.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ώρα 19:00-21:00 θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της Nathalie Jaudel στο Π/μιο Αθηνών (αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης") με αφετηρία το βιβλίο της La legende noire de Jacques Lacan, εκδ. Navarin, Παρίσι 2014. Η διάλεξη θα έχει τίτλο: "Η επιθυμία του ψυχαναλυτή Ζακ Λακάν".

 

Η διημερίδα θα συνεχιστεί το Σάββατο 14 Μαΐου το πρωί 10:00-13:00 με την κλινική παρουσίαση ασθενούς στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο (Γεμέλειος Σχολή) και εν συνεχεία με το κλειστό σεμινάριο στην οδό Κολοκοτρώνη το απόγευμα 15:00-18:00. Στη διάρκεια του κλειστού σεμιναρίου που απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στην ΑΚΣΠΑ, η Νathalie Jaudel θα σχολιάσει το ακόλουθο χωρίο από το τελευταίο κεφάλαιο του 19ου Σεμιναρίου του Λακάν, ...ou pire : Puisqu'il faut bien tout de même ne pas vous peindre uniquement l'avenir en rose, sachez que ce qui monte, qu'on n'a pas encore vu jusqu'à ses dernières conséquences, et qui, lui, s'enracine dans le corps, dans la fratenité du corps, c'est le racisme. Vous n'avez pas fini d'en entendre parler. Επίσης η Nathalie Jaudel θα εργαστεί πάνω στο χωρίο του κειμένου Préface à une thèse των Άλλων Γραπτών (Autres écrits) για τον κοινωνικό αποκλεισμό  και ειδικά την εξής σημείωση της σελ 395: Le refus de la ségrégation qui est naturellement au principe du camp de concentration. Μια επιπλέον αναφορά το χωρίο του κειμένου Proposition de 1967, σελ 257 των Άλλων Γραπτών για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Νέο Βιβλίο

Νέο Βιβλίο