Διημερίδα με τον Yves-Claude Stavy

Διημερίδα με τον Yves-Claude Stavy, ψυχίατρο και ψυχαναλυτή, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου (Γαλλία), Ecole de la Cause Freudienne (AME), με θέμα την κλινική του αυτισμού.

18 και 19 Μαΐου 2012

O Yves-Claude Stavy είναι νοσοκομειακός ψυχίατρος. Είναι Διευθυντής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Ville-Evrard και στο Νοσοκομείο Ημέρας για παιδιά και εφήβους του Clos Bénard στο Aubervilliers (περίχωρα του Παρισιού). Επίσης διδάσκει στο Κλινικό Τμήμα Ψυχανάλυσης Paris-Ile-de-France.

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 ο Yves-Claude Stavy θα πραγματοποιήσει την κλινική παρουσίαση ασθενούς στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο (Γεμέλειος Σχολή, ώρα 10πμ-1μμ) και το απόγευμα στην οδό Κολοκοτρώνη (3.00-6.00μμ) το κλειστό σεμινάριο που απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στην ΑΚΣΠΑ.

Το κλειστό σεμινάριο θα έχει θέμα: "Η μεταβλητή και η σταθερά". Θα ξεκινήσει από το σχολιασμό του ακόλουθου χωρίου του Λακάν : "Στο βαθμό που τελικά τίθεται το ζήτημα ενός νοσηλευτικού ιδρύματος που να έχει κυριολεκτικά σχέση με το πεδίο της ψύχωσης, αποδεικνύεται πάντοτε ότι με κάποιο τρόπο, που μπορεί να μεταβάλλεται, υπερισχύει εκεί μια σχέση που θεμελιώνεται στην ελευθερία" ["Que si enfin la question se pose d'une institution qui soit proprement en rapport avec ce champ de la psychose, il s'avère que toujours en quelque point à situation variable, y prévale un rapport fondé sur la liberté", Allocution sur les psychoses de l'enfant, Jacques Lacan, Autres Ecrits, p. 362]. Στη συνέχεια του σεμιναρίου ο Yves-Claude Stavy θα παρουσιάσει μια κλινική περίπτωση από το Νοσοκομειακό Τμήμα του οποίου είναι Διευθυντής.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Νέο Βιβλίο

Νέο Βιβλίο